Підтримати нас

Херсонці вийдуть на акцію "Рік без Каті"

Автор статті
04 листопада 2019 08:33
618
Поширити:

День смерті Каті Гандзюк - 4 листопада 2018 року. Смерті, за яку, фактично, не відповів ніхто.

На сторінці заходу "Херсон. Рік без Каті" організатори акції опублікували наступний пост:

"Катя загинула в результаті нападу на неї 31 липня 2018 року в Херсоні. Вона боролася за життя 96 днів. 96 днів пекельного болю, операцій і постійного приниження з боку правоохоронців, які з першого ж дня займалися порятунком вбивць.

За цей рік покарано лише 5 виконавців, яким не вдалось втекти у перший тиждень після скоєного злочину. Вони отримали мізерні строки. Замовники і організатори відомі, але досі на свободі. Вони дозволяють собі ігнорувати суди, пресу, громадськість. Здається, вони не вірять в ймовірність власного покарання, і сподіваються на те, що страшне замовне вбивство не зіпсує їм кар’єри і не змінить звичного ритму життя.

Вони вірять в те, що вже уникли покарання. Але вони помиляються.

4 листопада ми знову вийдемо на вулиці наших міст для того, щоб нагадати всім - і вбивцям і владі і всім громадянам нашої країни: МИ ВИМАГАЄМО СПРАВЕДЛИВОСТІ.

Ми вимагаємо справедливості для нашої подруги, яка загинула. Ми вимагаємо справедливості для її батьків і чоловіка, ми вимагаємо справедливості для всіх, хто загинув в нашій країні за те, що мав силу говорити правду і чинити опір перевертням, корупціонерам, ОПГ, місцевим елітам і злодіям, які ховаються за званнями і погонами. Всім, хто ставить власні інтереси і гроші вище за життя людини.

Ми виходимо знову.

І ми знову звертаємося до представників нової влади: пане Президенте, Ви не заплямовані цією трагедією. Ми впевнені в тому, що Ви прекрасно усвідомлюєте її масштаби, глибину і жахливу символічність. Ми впевнені в тому, що Ви розумієте вагу громадянського суспільства, згуртованого цією трагедією. Ми продовжуємо звертатися до Вас тому, що велика доля відповідальності за безпеку цього суспільства покладена саме на Вас. Голови ГПУ та СБУ - ваші особисті друзі і близькі люди. Ви маєте всі важелі впливу, і ми віримо в те, що маєте політичну волю для того, щоб Україна вперше в своїй історії покарала замовників страшного політичного вбивства. Саме Ви, як людина не пов’язана із замовниками, людина, яка публічно засудила ігнорування цієї справи, можете довести всій країні і всьому світові: справедливість в Україні - це не порожня абстракція, це жива цінність, сповнена диханням мільйонів її громадян.

Херсон долучається до колег-активістів і також закликає Володимира Зеленського прийти на акцію «Рік без Каті» в Києві та поставити свічку в пам’ять про нашу подругу. Не мовчіть, пане Президенте. Не будьте, як Ваші попередники".

Акція почнеться на площі Свободи о 19.00.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ