Підтримати нас

Херсонці втретє вийшли на віче "Ні капітуляції!" (фото, відео)

Автор статті
06 жовтня 2019 07:12
1,191
Поширити:

На площу Свободи прийшли близько 150 людей.

Сьогодні, 6 жовтня, херсонці втретє вийшли на всеукраїнське віче "Ні капітуляції!". Всього до акції приєдналось більше 20 міст по всій Україні. 

За словами містян, вони виступають проти відведення українських військ, особливого статусу для окупованих частин Донецької та Луганської областей та, відсьогодні, відновлення транспортного залізничного сполучення з окупованими територіями. 

За словами організаторів, вони вже надіслали відкриті листи до очільників Херсонської облдержадміністрації, Служби безпеки України в Херсонській області та Херсонської обласної ради, але реакції поки що не отримали. 

${gallery:ad8cbba4bdd1ec2a1c85c4f80552d4bd}

Нагадаємо, так звана «формула Штайнмаєра», передбачає надання особливого статусу ОРДЛО після проведення на цих територіях місцевих виборів під наглядом ОБСЄ та підтвердженням з боку цієї організації, що вибори відбулись прозоро. Надалі планується закріплення особливого статусу на цій території. Формула має бути імплементована в  новий закон про особливий статус Донбасу. Крім того на брифінгу президент Володимир Зеленський розповів, що досягнуто домовленості щодо розведення військ у Петрівському і Золотому.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ