Підтримати нас

Херсонці долучилися до всеукраїнського Вікімарафону

Автор статті
31 січня 2020 13:00
653
Поширити:

У Херсонській центральній міській бібліотеці імені Лесі Українки читачі долучилися до всеукраїнського Вікімарафону. Херсонці наповнювали українську Вікіпедію новими статтями.

Марина вперше пише статтю для Вікіпедії. Говорить, що підготувала швидко, а от в розміщенні її є деякі труднощі. Дівчині допомагає координатор марафону Антон Костенко.

Новокаховські "Кам’яні вишиванки" – таку тему Марина Чокас обрала для написання своєї статті:

"Це цікаво. Це єдине місце, де є такі архітектурні творіння. Це гарно. Я передивилася багато інформації. Мені сподобалося і вважаю, що людей теж це зацікавить. Це Херсонська область. Про це треба знати".

Ольга Нестеренко є дописувачкою онлайн-енциклопедії з 2014-го року. Нині вона - адміністраторка українського розділу. Минулого року її статтю про Чорнобаївку Херсонської області визнано Вікіпедією "Доброю". Цьогоріч Ольга пише про першу українську жінку, яка побувала в Антарктиді. І одночасно на Вікімарафоні дівчина допомагає у написанні статті іншим учасникам:

"У "Вікіпедії" є свої правила написання статті. Всіх новеньких ми навчаємо цьому. Показуємо всі ці моменти. Досвідченні користувачі все це знають. Найбільше часу займає збір інформації. А написати статтю не важко".

Написання статті у Вікіпедії, говорить координатор марафону Антон Костенко, - це ніби створення маленької наукової роботи:

"Під керівництвом досвідчених дописувачів людина може доповнювати чи написати свою статтю. Це не можуть бути просто знання з голови - це мають бути перевірені матеріали. Це, по суті, наукова робота. Разом ми доповнюємо український розділ Вікіпедії".

Оксана Олексєєва говорить про свою минулорічну роботу. У конкурсі наукових статей у Вікіпедії її "Архелогічні дослідження Кам’янської Січі" визнали кращими:

"Моя мета була написати про наш край. І це вдалося. На перше місце я не сподівалася".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ