Підтримати нас

Херсонський водоканал повідомив про місячник "боргової амністії"

Автор статті
26 грудня 2019 13:00
653
Поширити:

Протягом місяця, з 1 січня по 1 лютого 2020 року, всі херсонці, які самовільно підключились до мереж водопроводу та каналізації і не оформлені у Водоканалі, як споживачі, можуть звернутись до підприємства для узаконення нелегального підключення. Штрафні санкції та стягнення застосовуватись не будуть.

Про це повідомляє Херсонводоканал.

Всі бажаючі узаконити підключення своїх будинків до мереж можуть звернутися за адресою: пл.ім.Ю.Тутушкіна, 9, до технічного відділу (каб.№10) або за тел. 45-47-

Згідно з «Правилами користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України», затвердженими Наказом Мінжитлокомунгоспу України від 27.06.2008 №190 та зареєстрованими Міністерством юстиції України 07.10.2008 №936/15627 неоформлене у Водоканалі приєднання до систем водопостачання та водовідведення, яке виконане без проєкту та не оформлене в Водоканалі, є самовільним і, у разі виявлення співробітниками Водоканалу, підлягає негайному відключенню від мережі без попереднього письмового повідомлення. Витрати, пов’язані з відключенням, оплачуються його власником.

Оплата в період самовільного користування послугами розраховується виходячи з витрат води за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2 м /сек і дією її повним перерізом протягом 24 годин на добу за місяць.

Неважко розрахувати, що при виявленні незаконного підключення до мереж працівниками Водоканалу, нарахування за самовільне користування водою та каналізацією складе 18 576, 95 грн. (при діаметрі водопровідного вводу 15 мм).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ