Підтримати нас

Херсонський УКРОП визначився з кандидатом у президенти

29 жовтня 2018 12:10
183
Поширити:

Під час президентських праймеріз УКРОПу, які відбулися в обласному центрі в суботу, 27 жовтня, херсонські укропівці визначилися з кандидатом від партії на пост президента країни. Найбільшу кількість голосів отримав Олександр Шевченко, народний депутат, засновник туристичного комплексу «Буковель».

«Я не хочу стати президентом заради високої посади. Я хочу, аби український народ нарешті був успішним, заможним і сильним. Я хочу, щоби в кожного українця було все: і добробут, і якісні освіта з медициною, і широкі можливості. І ми неодмінно все це матимемо, ми разом збудуємо країну гідності й правди, де будемо жити за совістю, допомагаючи одне одному», – наголосив Олександр Шевченко.

Друге і третє місця на праймеріз політсили посіли Ірина Головатенко, заступниця очільника Київської міської організації УКРОПу, та Оксана Тунік-Фриз, заступниця голови Комісії партійного контролю.

За словами голови УКРОПу Тараса Батенка, президентські праймеріз «Українського об’єднання патріотів» є прикладом того, як повинна будуватися демократія у кожній політичній партії зокрема й у всій країні в цілому.

«Ми не є партією «наполеонів». Ми обрали шлях праймеріз, бо він дає змогу конкурувати на рівних умовах й посилює внутрішній відбір, внаслідок якого переможе найдостойніший претендент», – наголосив політик.

«Ми маємо повернути довіру людей до влади. Маємо зробити так, щоби всі, хто склали голови на Майдані та на війні, подивилися на нас із небес і сказали – ми померли недарма», – звернувся до однопартійців і прихильників політсили очільник Київської міської організації партії, голова правління фонду «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко.

Зауважимо, фінальна частина президентських праймеріз УКРОПу розпочалася 28 вересня у Луцьку. Таким чином Херсонщина стала тринадцятою областю, яка обрала переможцем Олександра Шевченка. Остаточні результати праймеріз стануть відомі на великому з’їзді партії, який відбудеться у Києві 5 грудня. Наразі УКРОП – єдина політична сила в Україні, яка наважилася обрати свого кандидата в президенти за допомогою відкритого внутрішньопартійного голосування.

Коротка біографічна довідка переможця президентських праймеріз УКРОПу:

Олександр Шевченко народився 8 квітня 1971 року в місті Коломиї Івано-Франківської області. Здобув кваліфікацію радіоінженера в Чернівецькому державному університеті ім. Ю. Федьковича. Трудовий шлях розпочав монтажником радіоапаратури. Пізніше очолював декілька підприємств. Автор ідеї та засновник гірськолижного комплексу «Буковель», за сім років перетворив чи не найдепресивніший регіон України на одне з найбільш відвідуваних у Східній Європі місць відпочинку. Народний депутат Верховної Ради України VII та VIIІ скликань. Член президії партії УКРОП. Провів понад 700 зустрічей з виборцями і вніс на розгляд 83 законопроекти. Серед них і резонансний законопроект, покликаний заборонити в країні пропаганду ідеї так званого «руського міра», з якої, на велику міру, почалася російсько-українська війна. Завдяки старанням Олександра Шевченка у «Буковелі» пройшли лікування та реабілітацію понад 1 тис. солдатів – учасників російсько-української війни, пройшли реабілітацію 3200 дітей з ДЦП, аутизмом або вадами опорно-рухового апарату, безкоштовно оздоровилися 8 тис. пенсіонерів. Крім того, команда Олександра Шевченка створила Центр військової підготовки та інформації, а також регулярно підтримує медзаклади, спортивні та культурні проекти.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ