Підтримати нас

Херсонський офіс U-LEAD відкрив двері для громад

Автор статті
19 лютого 2020 08:00
674
Поширити:

Громади Херсонської області відзвітували про власні досягнення за останні роки – у когось є ЦНАП чи амбулаторія, а хтось створив місцеву пожежну команду.

У Херсонському регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою» 18 лютого відбувся День відкритих дверей. Встаннє такий захід проводили ще у 2017 році. Керівниця офісу Оксана Силюкова презентувала команду фахівців Херсонського «U-LEAD.

Голови громад та їх заступники полілилися досягнення власних громад. Так, заступник голови Кочубєївської ОТГ Наталя Щербань розповіла про складнощі, які виникали на шляху громади. Бо саме Кочубєївчани об'єдналися першими у Херсонській області. Наразі в Кочубіївці є власний ЦНАП, до якого приїжджають навіть з Кривого Рогу.

Представниця Зеленопідської ОТГ розповіла   місцеву пожежну команду та Центр безпеки, за досвідом створення яких вона їздила до Донецької області. А голова Станіславської громади Володимир Желуденко навіть анонсував фестиваль повітряних зміїв, який готують у громаді.

На зібрання також завітав перший заступник голови Херсонської обласної адміністрації Дмитро Бутрій. Він розповів про проблеми з нестачею фахівців у громадах.

«Доволі часто мені кажуть «Ми хочемо створити громаду», - каже Дмитро Бутрій. - Тоді я питаю – чи є у вас потрібні фахівці? Ось, наприклад, економіст. А вони вважають, що можна посадити на посаду економіста жіночку, яка колись працювала сільським бухгалтером. Ні, так нічого не вийде. Наразі ми залучаємо спеціалістів до роботи в ОТГ, але їх усе одно не вистачає.»

Заступник голови ОДА розповів про запланований на цей рік капітальний ремонт 4-х   та будівництво 2-х нових шкіл. Планують приділити увагу і дитячим садкам (4 побудують, 2 – відремонтують), також спорудять 20 амбулаторій, 3 бібліотеки для громад, 4 стадіони. Також  анонсовано ремонт 127,5 кілометрів доріг. Дмитро Бутрій зазначив:  проєкти потребують великих інвестицій, тому на реалізацію усіх може просто не вистачити коштів.
 

P.S. Цей матеріал підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ