Підтримати нас

Херсонський морпорт - серед “найдорожчих” портів світу за вартістю послуг

Автор статті
29 жовтня 2020 04:30
750
Поширити:

Попри нестабільність української економіки за ситуації, яка погіршується карантинними обмеженнями, перспективи розвитку водного транспорту аналітики раніше вважали дуже непоганими. Однак тепер картина радикально змінилася.

Зокрема, як показують розрахунки фахівців, послуги портів Миколаєва і Херсона визнали найдорожчими в порівнянні з послугами інших водних портів світу. 

Крім того, як було вже зазначено, на цей час в Україні водний транспорт справедливо вважається одним із найменш перспективних напрямків через свою дорожнечу в порівнянні з послугами залізничного та автомобільного транспорту.

Більш того, у двох українських портах - Миколаївському та Херсонському, ціни вважаються надвисокими в порівнянні з аналогічною ринковою політикою інших держав.

Вони виявилися не тільки найвитратнішими в Україні, а й навіть офіційно вважаються найдорожчими портами світу!

Тож українські експерти не бачать реальних перспектив для розвитку цієї сфери в Україні, тому що податкове навантаження на водний транспорт занадто високе.

До речі, за поточною статистикою, вантажні перевезення по головній річці країни - Дніпру - впали на період січень-липень 2020 року на 8,6%.

Таке порівняння зробили аналітики Адміністрації морських портів України, вивчивши цифри за аналогічний період 2019 року. У 2020 році перевезено 5 мільйонів тонн вантажів, що значно менше, ніж торік.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ