Підтримати нас

Херсонські правоохоронці попередили бійку під час маршу "За різноманітність і проти дискримінації". ФОТО. ВІДЕО

Vgoru
Автор статті
17 травня 2017 10:35
663
Поширити:

У Херсоні 300 поліцейських охороняли учасників маршу "За різноманітність і проти дискримінації", у якому взяли участь близько двадцяти людей.

Марш пройшов в центрі міста, по вулиці Суворова. Він став заключним заходом КВІР-форуму, який проводився в Херсоні з 14 травня.

Нагадаємо, ідею про заснування 17 травня Міжнародного дня боротьби з гомофобією подав французький письменник і вчений Луї-Жорж Тен. День був обраний не випадково - саме 17 травня 1990 Генеральна асамблея Всесвітньої організації охорони здоров'я виключила гомосексуальність зі списку психічних захворювань. Тен висловив надію, що цей день допоможе змінити на краще життя тих людей, які цього найбільше потребують. Міжнародний день боротьби з гомофобією офіційно відзначається, починаючи з 2003 року.

В Херсоні марш намагалися зірвати представники праворадикальних організацій. Деякі з них вели себе вкрай агресивно, виривали у активістів плакати і прапори, намагалися спровокувати бійку. За що були затриманий співробітниками поліції.

Коли гомофобно налаштовані люди намагалися напасти на учасників маршу, працівники поліції оточили активістів щільним кільцем, що дозволило останнім пройти кілька сот метрів. У минулому році, коли активісти теж намагалися провести в Херсоні "Марш рівності", вони через опір радикалів пройшли тільки кілька десятків метрів.

Після маршу його учасники покинули місце події під поліцейською охороною на автобусі, наданому поліцією.

“Я розцінюю цей захід як успіх. Принаймні, якщо порівнювати з тим, що було минулого року, коли у марші взяли участь четверо людей, і пройшли ми кілька десятків метрів”, - поділася своїми враженнями організатор маршу, керівник громадської організації “Інша” Марина Усманова.

За її словами, незважаючи на те, що захід пройшов бурхливо, обійшлося без постраждалих.

${gallery:11c676e6b902b899239e3ed9679dd7de}

 

 

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ