Підтримати нас

Херсонські хірурги навчилися лікувати гангрену в діабетиків

Автор статті
11 травня 2020 07:00
726
Поширити:

Херсонські хірурги навчилися лікувати гангрену в діабетиків.

На базі відділення серцево-судинної хірургії в Херсонській обласній лікарні вперше розпочато виконання оперативних втручань, спрямованих на відновлення кровотоку при діабетичному ураженні артерій гомілки.

Головна проблема цукрового діабету - це поступове звуження і надалі повне закриття артерії, що призводить до розвитку ішемії органу і його загибелі. Найчастіше при цукровому діабеті страждають артерії гомілки, які мають відносно невеликий діаметр і тому не можуть бути відновлені з використанням традиційних хірургічних методик. У результаті в більшості випадків це призводить до втрати кінцівки та інвалідності людини.

Протягом останнього року співробітники відділення багато разів проходили стажування в провідних клініках України з приводу лікування цих важких поразок. Як результат, протягом березня і квітня на базі центру інтервенційної радіології розпочато виконання малоінвазивних втручань на артеріях гомілки з використанням сучасного рентгенологічного обладнання. Основні показання до цих операцій є гангрени ніг різного ступеня тяжкості у хворих з цукровим діабетом.

Протягом останніх двох місяців виконано 15 подібних операцій з позитивним результатом. Усім пацієнтам вдалося зберегти кінцівки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ