Підтримати нас

Херсонська спортсменка стала абсолютною чемпіонкою з бразильського джиу-джитсу

Автор статті
16 лютого 2020 16:00
645
Поширити:

Херсонка Валерія Гдаль отримала сертифікат Національного рейтингу Української Федерації бразильського джиу-джитсу.

Це засвідчує абсолютне чемпіонство серед жінок білих поясів за рейтингом турнірів Ukraine National Challenge 2019.

Про це повідомляє UA:Суспільне.

Перед спортивною залою на Валерію Гдаль чекають учні. Вона займається бразильським джиу-джитсу рік, а до цього встигла спробувати інші види спорту, - розповіла спортсменка:

“Я у спорті загалом з 11-ти років, першим видом був рукопашний бій, яким я займалася десять років та отримала чорний пояс. Також чотири роки пропрацювала тренером з цього виду, а надалі мені захотілося якихось змін, і я захотіла спробувати бразильське джиу-джитсу, це новий рівень для мене, і я навіть поїхала тільки подивитися на змагання, зрозуміти, що це таке. І мені дуже сподобалося. Тому через три місяці я вже виступала на таких змаганнях сама”.

У змаганнях Валерія з березня минулого року. Одразу почала брати золоті медалі, - розповідає дівчина:

“Нещодавно відбувся International Pro у Києві, з федерації арабської. На ньому по версії Ukraine National Challenge ми отримали дипломи за перше місце у рейтингу, тобто абсолютне чемпіонство”.

Валерія розповідає, що до бойових мистецтв тяжіла з дитинства. Мабуть, вся справа у характері, - продовжує дівчина:

“У мене такий характер був з дитинства, і мені подобалося більше спілкуватися з хлопцями, тож я була така бойова дівчинка, але я не билася у школі. Я захотіла займатися цим спершу для самооборони, і мама моя знайшла номер тренера. Тоді я пішла і спробувала рукопашний бій”.

Про спортивні якості Валерії розповів її тренер Єгор Лебідь:

“Валерія тренується у мене менше року, до цього вона займалася у своєму рідному місті у своїх знайомих тренерів. Тому про її підготовку я знав, як вона проходить і вже з певною базою ми зробили роботу над помилками, вирушили на перший турнір. Турнір у Львові, скажімо так, - досить складний для Валерії, і це був переломний етап, на якому вона зрозуміла, що їй потрібно робити з суперницями і вже через один-два турніри вона вийшла на той рівень, який було потрібно, який я бачив в ній, і на даний момент вона готова представляти нас на міжнародній арені”.

Зараз Валерія Гдаль готується до міжнародних змагань, що мають відбутися в Римі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ