Підтримати нас

Херсонська спека дошкуляє відпочивальникам

Автор статті
23 липня 2020 10:00
659
Поширити:

В останні тижні липня спека на Херсонщині трохи спала - синоптики реєструють температуру повітря "всього лише" до 30 градусів за Цельсієм.

Проте від безжальних сонячних променів продовжують страждати люди.

Так, минулої доби в Херсонській області зареєстровано три випадки теплових ударів. Про це повідомляють в обласному територіальному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

У Верхньому Рогачику удар отримав 28-річний працівник вугільного складу, який працював на ваговій. Йому довелося викликати "швидку". Втім, з'ясувалося, що здоров'ю людини нічого не загрожує, і до госпіталізації не дійшло.

Зате 13-річній дівчинці з Черкас, яка приїхала на відпочинок у Скадовськ, знадобилася не тільки допомога медиків, а й госпіталізація в районній лікарні. Черкащанка перегрілася, пробувши майже цілий день на пляжі.

Ще один гість нашої області, 62-річний чоловік, відпочиваючи в Хорлах, отримав тепловий удар, також пробувши весь день на узбережжі. Медпрацівники надали йому первинну допомогу, але від госпіталізації чоловік відмовився.

“Перший симптом перегрівання організму і сонячного удару- головний біль., запаморочення. Загальне погіршення здоров’я, може бути спрага, підвищене потовиділення, тиск, серцебиття. Потерпілого треба завести в тінь або прохолодне приміщення, покласти горизонтально. Підняти ноги, накласти холодні компреси. Спрямувати вентилятор,  дати холодної води, дочекатися, коли приїде бригада", - коментує заступниця директора обласного територіального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Інеса Чамлай.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ