Підтримати нас

Херсонська ОДА шукає співробітників в управління щастя

Автор статті
01 жовтня 2019 07:00
742
Поширити:

У Херсонській обласній адміністрації створили управління щастя. Воно вимірюватиме рівень щастя у жителів області.

Правда, поки є тільки назва, плани, концепція і затверджений штат. Претендентів і офіс, де вимірюватимуть херсонське щастя, шукають.

За якими параметрами відбиратимуть чиновників щастя і що про таку ініціативу думають городяни, дізнавалися кореспонденти "Сьогодні".

Нашу знімальну групу зустрів усміхнений голова Херсонської обласної адміністрації Юрій Гусєв. Вимірювати рівень щастя в області – його ініціатива. У новому управлінні це будуть робити 11 чиновників.

"Сподіваюся, що до цього управління прийдуть молоді люди з цікавими ідеями. Буде окремий офіс щастя, де люди працюватимуть дуже креативно над тим, щоб вимірювати добробут", – говорить голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв.

Ідею, каже Юрій Гусєв, почав втілювати з коридору.

"На цій стіні спочатку висіли портрети колишніх керівників області, ми вирішили тут зробити філію художнього музею", – каже Юрій Гусєв.

Співробітників до нового управління відбирають за конкурсом. У соцмережах – справжній ажіотаж. Є як прихильники, так і противники "щасливого" департаменту.

Чиновник пояснює: багато щастя не буває, а надлишки будуть індексувати.

"Щастя – таке поняття, яке має свій індекс. Його слід вимірювати, варто досліджувати, як люди стають щасливішими", – говорить голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв.

Такий індекс обчислюють в Бутані – там існує ціле міністерство щастя. В Бутані навіть таке поняття, як "валовий внутрішній продукт", замінили на "національне щастя", і рівень задоволеності населення регулярно перевіряють.

Що таке щастя, кореспонденти "Сьогодні" запитали у херсонців.

"Щастя – коли ми з вами зустрічаємося, обіймаємось і цілуємося, це велике щастя". "Інфраструктура, дорога, шляхи, яких сьогодні немає". "Забезпечення того прожиткового мінімуму, якого вистачатиме, контроль за цінами. Щастя не в грошах, а в їх кількості".

"Що потрібно для щастя? Спокій душі. Коли, якщо ти захворів, тебе вилікують. Ти спокійний – ось це щастя", – відповіли кореспондентам "Сьогодні" жителі Херсона.

Вимірювати щастя жителів Херсонської області почнуть вже через місяць – коли укомплектують штат і знайдуть приміщення для креативних управлінців.

Управління щастям – пілотний проект. Якщо він доведе свою ефективність, управління залишать і будуть пропонувати Кабміну запровадити такі підрозділи в інших областях України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ