Підтримати нас

Херсонська митниця продовжує «розмитнення євро блях»

Vgoru
Автор статті
15 січня 2019 13:07
643
Поширити:

Не зважаючи на велику кількість різноманітної інформації розташованої  в ЗМІ, стосовно «розмитнення» бувших у використанні легкових транспортних засобів, це питання й досі не втратило актуальність.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12.12.18 № 1077 «Про тимчасовий Порядок виконання митних формальностей під час здійснення митного оформлення транспортних засобів для їх вільного обігу на митній території України», яким визначаються митні формальності для власників автомобілів на «єврономерах» під час здійснення митного оформлення транспортних засобів, що класифікуються за кодом товарної позиції згідно з УКТЗЕД 8703 (легкові транспортні засоби) та ввезені на митну територію України в період з 01.01.15 до 25.11.18, а також транспортних засобів, що перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту, та таких, що перебували у цих режимах, були вивезені за межі митної території України після 25.11.18 та ввезені повторно.

Згідно з цією постановою, головними особливостями митного оформлення транспортних засобів для їх вільного обігу на території України були визначені:

  • застосування виключно електронної форми декларування транспортних засобів;
  • визначення переліку документів, які необхідно подавати митницям;
  • мінімізація терміну фізичного перебування автомобілів на митниці з  метою зменшення фінансових витрат громадян на оплату послуг стоянки;
  • регламентація дій митниці та декларанта в разі перевірки заявленої 

фактурної вартості оцінюваного транспортного засобу шляхом застосування митницями як джерела цінову інформацію, отриману в рамках домовленостей, укладених між ДФС та об’єднаннями імпортерів та виробників.

Тобто, передбачено чіткі дії посадових осіб митниці та громадян, які бажають задекларувати бувші у використанні легкові транспортні засоби.

Окрім того – повідомляє начальник митного поста «Херсон-центральний» Касій Валерій Григорович – тимчасово, протягом 90 календарних днів (у період з 25.11.18 по 23.02.19) з дня набрання чинності Закону України від 08.11.18          № 2611-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» ставки податку для транспортних засобів, можуть визначаються із застосуванням коефіцієнта 0,5. Це надає законну можливість громадянами заплатити з пільговою знижкою по сплаті акцизного податку, що в свою чергу призводить до суттєвої економії фінансових витрат.

Слід зазначити, що встановлений цим пунктом коефіцієнт застосовується лише для легкових транспортних засобів, що використовувалися та які ввозяться на митну територію України фізичною особою для власного використання в кількості один легковий транспортний засіб на таку особу.

В зоні діяльності Митниці ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі на даний час з загального обсягу оформлених транспортних засобів 96% оформлень було проведено з пільговою знижкою по сплаті акцизного податку із застосуванням коефіцієнту 0,5.

Ще однією новацією стало спрощення процедури продажу автомобілів. Тепер власникам не потрібно чекати 365 днів, щоб продати авто. Позначка про заборону відчуження в свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу не завадить власникам продати/перереєструвати авто. При цьому не буде стягуватися жодних доплат акцизного податку.

Також, звертаю увагу, що пільговий період діє з 25.11.18 по 23.02.19 тому, ті громадяни, які мають бажання узаконити належний їм транспортний засіб та зареєструвати його в Україні варто поквапитись.

Митницею ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, проводяться робочі зустрічі за участю посадових осіб митниці та митних брокерів, для взаємодії, в рамках чинного законодавства, при митному оформленні бувших у використанні транспортних засобів, що ввозяться на митну територію України фізичними особами, з метою виключення безпідставної затримки у митному оформленні таких транспортних засобів, а таж працюють «гарячі» лінії для надання консультацій громадянам. Консультації надаються в робочі дні понеділок – четвер з 09.00 до 18.00, п’ятниця з 09.00 до 16.45 за телефонами: (0552) 42 01 89; 42 01 84; 42 00 60.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ