Підтримати нас

Херсонщина: майже 4 млн. гривень податків пішли «не туди»

Автор статті
25 березня 2019 08:07
648
Поширити:

Майже 4 млн. гривень не потрапили до бюджетів через неуважність платників податків при заповненні платіжних документів (рахунки, персональні дані, призначення платежу).

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Найбільш неуважними виявилися платники Голопристанського, Генічеського, Білозерського районів та м. Херсон.

Фіскальна служба попереджає, що через помилки в документах кошти не надходять до відповідного рахунку, тож податок вважається не сплаченим.

Якщо вчасно, до завершення граничного терміну сплати податкових зобов’язань, виявити та виправити помилку, повторно перерахувати платіж на рахунок з правильними реквізитами - штрафні санкції та пеня не застосовуються. Але коли термін вже минув, то платник притягується до відповідальності за порушення правил сплати (перерахування) податків у вигляді штрафу від 10 до 20 відсотків погашеної суми податкового боргу. І нараховується пеня. Тому податкова рекомендує ще раз перерахувати плату за правильними реквізитами, а потім чекати повернення (бо гроші повертаються з неправильного рахунку не раніше 20-ти денного терміну після отримання заяви).

А краще - одразу уважно перевіряйте реквізити рахунків на сайті або безпосередньо в Центрі обслуговування платників податків за місцем реєстрації, ваші особові дані, призначення платежу тощо. У разі виникнення питань звертайтесь до працівників податкових органів області.

З реквізитами рахунків для зарахування доходів до державного та місцевих бюджетів Херсонщини можна ознайомитися в режимі онлайн на субсайті територіальних органів ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в розділі «Бюджетні рахунки» за посиланням.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ