Підтримати нас

Херсонщина лідирує за обсягом експорту меду

Автор статті
19 грудня 2018 12:00
744
Поширити:

З кожним роком темпи продажу українського меду за кордон зростають на декілька десятків відсотків. На сьогодні, як повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, у рейтингу найбільших експортерів українського меду – ТОВ ГК «Содружество», що розташовано в м. Олешки.

Згідно з офіційною статистикою, в Україні налічується близько 400 тис. бджолярів, на яких припадає 4 млн. вуликів, щорічно виробляє більше 100 тис. тонн меду в рік, тобто 6% цього світового продукту.

Ще у червні цього року національний консультант Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН Анна Бурка повідомила, що Україна посіла місце у трійці найбільших продавців меду, постачаючи у загальному обсязі 10% світового експорту. Такі ж обсяги, 10% від загального, у Аргентини, а перше місце займає Китай (16%).

Найбільшу кількість меду Україна експортує до США, Германії, Польщі та Франції. А найбільший експортер - підприємство з Херсонщини.

У листопаді 2012 року компанія запустила цех з фасування меду під власним брендом «Крапля сонця». Виробництво засновано згідно з міжнародними стандартами системи менеджменту безпеки харчової продукції, що підтверджується відповідним сертифікатом ISO 22000.

Дві незалежні лінії повного виробничого циклу забезпечують добове виробництво готової продукції в обсязі 40 тонн. Складські потужності дозволяють одночасно зберігати 1200 тонн сировини і 650 тонн готової продукції. Вхідний контроль меду реалізується у власній акредитованій лабораторії. Контроль якості готової продукції здійснюється в два етапи: контроль власної лабораторії та контроль якості незалежних лабораторій, зокрема, QSI, Intertek.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ