Підтримати нас

«Херсонкомунтранссервіс» нарешті оштрафували

18 серпня 2017 14:26
223
Поширити:

Газета «Вгору» вже не раз писала про поневіряння мешканців селищ Інженерне (Жовтневе), Наддніпрянське та Молодіжне, змушених користуватися автобусним маршрутом №25 Комунального підприємства «Херсонкомунтранссервіс».

Цей маршрут зв’язував ці селища з центром Херсона і доходив до Центрального ринку з кінцевою зупинкою біля «Красеня». Однак торік у грудні керівництво «Херсонкомунтранссервісу», заручившись підтримкою Управління транспортної інфраструктури та зв’язку Херсонської міськради (тоді його очолювала Аліса Вербицька), спочатку зробили короткий маршрут №25 і довгий №25-А. Перший курсував від цих селищ до ХБК (нині площа Дубинди), а другий тільки вранці та ввечері доїжджав до «Красеня». А у травні підприємство «Херсонкомунтранссервіс» взагалі ліквідувало маршрут №25-А, залишивши тільки короткий - №25. Тож так, за рахунок вимушеної пересадки, одним махом удвічі підвищили вартість проїзду мешканців цих селищ до центру.

Куди тільки не скаржилися пасажири: і в мерію, і особисто міському голові, і депутатам, але ніяких змін не сталося. Були лише відписки. Особливо їх здивувала відповідь міського голови, де стверджувалося, що маршрутки доїжджають аж до «Красеня», дотримуючись графіка.

Тоді громади селищ, за підтримки селищного голови Наддніпрянського Олега Кіцуна, зібравши усі скарги та документи, звернулися до Херсонського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. І там їх почули та зрозуміли. Це звернення розглянули і Рішенням адміністративної колегії від 11 серпня 2017 року №31 КП «Херсонкомунтранссервіс» зобов’язали упродовж двох місяців привести свою діяльність у відповідність до умов укладеного договору про організацію перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування і наклали штраф 10 000 (десять тисяч) гривень. А Управління транспортної, дорожньої інфраструктури та зв'язку Херсонської міської ради зобов’язали посилити контроль за діяльністю КП «Херсонкомунтранссервіс».

Мешканці селищ Інженерне, Наддніпрянське та Молодіжне вдячні працівникам Атимонопольного комітету і сподіваються, що відновлення перевезень на маршруті №25-А з кінцевою зупинкою «Красень» буде швидким. І вже 1 вересня, коли діти підуть до школи, їм буде зручно добиратися не лише на навчання, а й на тренування у спортивних секціях і на заняття в різноманітних гуртках. А маршрутки будуть дотримуватися конкурсного графіку, а не їздити, коли хто схоче.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів