Підтримати нас

Каховський колаборант з окупантами розграбували комунальне майно

Vgoru
07 липня 2022 13:28
706
Поширити:

Російські загарбники з місцевими посіпаками вдерлися до будівлі Каховської громади на вулиці Фаїни Гаєнко, 6. Тут розташовані ромський молодіжний центр, міський центр соціальних служб  міськради. Також приміщення у двоповерхівці за угодами з місцевими комунальними підприємствами винаймали орендарі.

Керував «процесом» відомий у місті бізнесмен, керівник єпархіального відділу з питань сім’ї Новокаховської єпархії УПЦ (МП) Ігор Бжезицький, пише Центр журналістських розслідувань.

За словами Бжезицього, у нього вже є плани на захоплені приміщення:

«Там плануємо відкрити «гуманітарний центр» для каховчан. Напередодні важкої зими ще один пункт допомоги тим, хто не виїхав з міста, буде актуальним. Тим паче, тамтешні приміщення поки стоять порожні. Як на мене, краще нехай людям послужать, ніж стоятимуть пусткою», – прокоментував він.

При цьому в Каховській міській раді дозволів на будь-які заселення до будівлі не давали. Мало того, після «візиту» в приміщеннях майже нічого не лишилось:

«Бжезицький з якоюсь бандою відморозків просто розграбували й повністю знищили майно міського центру соціальних служб. Винесли всі комп’ютери та стільці, тероризували людей. Зникли особисті речі працівників. Відновити роботу  центру тепер буде непросто», – на умовах анонімності повідомив співробітник Каховської міської ради.

Сам Ігор Бжезицький повідомив, що він забрав «лише приміщення і частину офісних меблів».

«Де зараз інше майно, ті ж комп’ютери, і що з ним – нічого сказати не можу», – заявив він.

Нагадаємо, у 2010-2015 роках Ігор Бжезицький був депутатом Херсонської облради від Партії регіонів, є засновником місцевої благодійної організації «Лепта» і керівником каховської парафії Новокаховської єпархії УПЦ (МП), співзасновником та головою правління ПрАТ «Каховський експериментальний механічний завод» («КЕМЗ») – одного з найстаріших підприємств міста.

Ігор Бжезицький ніколи не приховував своїх проросійських настроїв і постійно їх пропагував. Також  заявляв, що вважає патріарха московського  Кіріла (Владіміра Ґундяєва) своїм головним православним пастирем.

У середині травня стало відомо, що ПрАТ «КЕМЗ» відновив складальні роботи за раніше підписаними контрактами для замовників України та Вірменії.

Наприкінці червня на територію ПрАТ «КЕЗМ» заїхала російська військова частина і перебувала там 3 дні. Інформацію про це підтвердив сам Ігор Бжезицький.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів