Підтримати нас

Які саме населені пункти Херсонської області можуть перейменувати

Вгору
20 березня 2024 20:20
809
Поширити:
Фото: Сергій Нужненко/Радіо Свобода

20 березня на засіданні Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримали рішення про 5 міст і 104 села/селища в Україні. До списку увійшли 8 сіл Херсонської області.

Про це повідомив голова підкомітету з питань деколонізації Роман Лозинський.

Зазначається, що у Бериславському районі село Ольгине хочуть перейменувати на Ольжине, а село Потьомкине на Незламне.

У Каховському районі село Надеждівка може отримати назву Надіївка, село Первомаївка – Тихий Лиман, село Питомник – Чумацьке, а село Скворцівка хочуть перейменувати на Залужне.

Село Максима Горького у Скадовському районі планують перейменувати на Щасливе. А село Пойма у Херсонському районі може стати Заплавою.

Проте остаточне рішення про затвердження змін приймуть депутати Верховної ради шляхом голосування.

  • В Україні ухвалений закон про деколонізацію та дерусифікацію публічного простору. Згідно з цим законом треба перейменувати вулиці та площі, які пов'язані з російською та радянською імперіалістичною політикою. Загалом близько 140 назв потребують перейменування в Херсоні.
  • Пройшли перші громадські обговорення, на яких обрали нові назви Суворовському району та 17 вулицям, скверам, паркам та провулкам. Згодом комісія обрала ще 25 міських топонімів для перейменування.
  • У жовтні стало відомо, як Херсонська МВА перейменувала вулиці в Херсоні. У листопаді в Бериславській громаді в 8 населених пунктах перейменували 28 вулиць.
  • У січні в Зеленівці, Богданівці, Комишанах, Приозерному та Херсоні в межах деколонізації та дерусифікації обрали нові назви для вулиць та провулків.
  • Медіаплатформа “Вгору” дізналася, що в Херсонській громаді не планують витрачати гроші з міського бюджету на перейменування вулиць і заміну вуличних табличок.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів