Підтримати нас

Як Путін виправдовує втечу військових РФ з правобережжя Херсонщини?

Вгору
13 березня 2024 16:10
1,273
Поширити:
Фото: УНІАН

Президент РФ Володимир Путін повідомив, чому вивів війська РФ із правобережжя Херсонщини в листопаді 2022 року. 

Про це він розповів в інтерв’ю російському пропагандисту Дмитру Кисельову.

За словами Путіна, виведена армія РФ із правобережжя Херсонщини не означала те, що фронт розвалюється.
  

“Просто це зробилося для того, щоб не зазнавати зайвих втрат серед особового складу », – додає він. 
 На правому березі Дніпра Херсонської області ЗСУ посилювали тиск на позиції окупаційних військ. До 5 вересня 2022 року вони звільнили Новодмитрівку, Архангельське, Томину Балку, Правдине, Тернові Поди, Високопілля.

Наступ супроводжувався артилерійськими атаками по позиціях російських військових, складах боєприпасів та командних пунктах, базах, мостах і переправах.

До кінця вересня 2022 року ЗСУ на Півдні вдалося вийти на адмінкордон із Херсонською та Дніпропетровською областями та надійно закріпитися на плацдармі за Інгульцем.
  • 9 листопада 2022 року Міністр оборони РФ Сергій Шойгу погодився на пропозицію колишнього командувача російських військ у війні в Україні Сергія Суровікіна відвести війська на лівий берег Дніпра на Херсонщині.
  • 11 листопада Президент України Володимир Зеленський повідомив про те, що українські військові вже підступають до Херсона, а спеціальні підрозділи вже в місті.
  • 11 листопада в Головному управлінні розвідки Міноборони доповіли, що Херсон повертається під контроль України й туди заходять частини ЗСУ.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ