Підтримати нас

Грип знову наближається до Херсонщини

Автор статті
17 січня 2020 11:47
867
Поширити:

Грип активно дає про себе знати на території країни, проте про епідемію говорити поки зарано.

Але медики повідомляють, що кількість хворих зростає. Найбільше - в західних та центральних регіонах. Також, на жаль, вже є смертельні випадки. Найчастіше через те, що люди не звертаються до медиків і лікуються вдома самотужки.

Фахівці стверджують: у будь-кого  грип з «легкого» може раптово перерости у «важкий», тому до лікаря потрібно звертатися обов’язково. Головними симптомами хвороби є навіть не температура, а рівень загальних симптомів грипу - млявість, кашель, біль у горлі та нежить.

З початку «простудного» сезону, грудня 2019 року та до сьогодення тяжкий вірус забрав в країні п’ять дорослих, а саме дві жінки та троє чоловіків.

Яка зараз ситуація на Херсонщині ми дізналися у головного позаштатного епідеміологічного лікаря Департаменту  обласного центру громадського здоров’я Наталії Володимирівні Єремеєвій. За її словами першу хвилю грипу ми пережили без важких наслідків. Але на жаль, вже у другій половині січня варто очікувати новий спалах.

Вже тепер люди доволі часто звертаються до лікарів із гострими респіраторними захворюваннями (застудою, ГРЗ). І рівень хворих збільшується. Але грипу на теперішній день ще не зафіксовано.

Грип, або ГРВІ - це вірусне захворювання з високою можливістю ускладнень та ризиком смерті. Його збудником є риновірус. Він розмножується у клітинах епітелію порожнини носа і провокує місцеве запалення.

Зазвичай ГРВІ прогресує кілька днів, а потім людина самостійно одужує без спеціального лікування.

Ускладнення розвиваються здебільшого у людей з ослабленим імунітетом. Ці симптоми ігнорувати аж ніяк не можна. Продовжувати лікування вдома дуже небезпечно, оскільки затримка з госпіталізацією може призвести до смерті хворого.

Показники поширеності грипу та ГРВІ у місті Херсоні за 2019 рік склав 1711 осіб, а по області – 508 осіб. Найбільше питому вагу у цій структурі займають люди похилого віку та діти – запевняє Наталія Володимирівна.

Але, все одно, профілактика не буде зайвою.

Тож, гарячий чай з малиною та шапка із шарфом у холодні дні будуть актуальними.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ