Підтримати нас

Громадська рада при міському голові презентувала Стратегію розвитку Херсона

Автор статті
28 вересня 2020 13:00
715
Поширити:

Громадська рада при Херсонському міському голові продемонструвала представникам ЗМІ і містянам концепцію Стратегії розвитку міста на найближчі роки. Як заявив голова Ради, очільник Причорноморського центру політичних та соціологічних досліджень Олександр Мошнягул, який презентував документ у херсонському Кризовому медіа-центрі, над розробкою працювала ціла команда експертів, і процес цей вимагав чимало часу і сил.

Сама Стратегія вмістилася на двадцяти сторінках тексту. Документ методологічно складається з двох частин. У першій перераховуються проблеми, які, на думку членів Громадської ради, необхідно вирішити херсонцям у найближчі роки, у другій містяться рекомендації, де експерти вказують, які саме кроки, на їхню думку, необхідні для вирішення цих самих проблем.

Відзначимо, що, судячи з обсягу Стратегії, насущних і болючих питань, дійсно, назбиралося чимало. По суті, у документі пропонується програма радикальних і всеохоплюючих змін, які, на думку його укладачів, повинні докорінно змінити роботу органів місцевого самоврядування в Херсоні - починаючи від міського голови і закінчуючи депутатами та виконавчими органами міськради.

За словами Олександра Мошнягула, у Громадській раді чітко розуміють, що в нинішній каденції ані міський голова, ані депутатський корпус не встигнуть прийняти "на озброєння" Стратегію, адже вже через якихось кілька тижнів після виборів їх місця займатимуть нові люди. Проте, у Раді сподіваються, що Стратегія розвитку Херсона стане дорожньою картою вже для оновленого складу міськради та для нового мера.

При цьому не можна не додати, що за всі п'ять років роботи Громадської ради при Херсонському міському голові до рекомендацій цього консультативного органу прислухалися вкрай рідко і вкрай неохоче. Можливо, справді, з мертвої точки зрушиться процес саме після виборів?

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ