Підтримати нас

Голосування за проєкти громадського бюджету почалося – віддати свій голос за кращі ідеї можна і в паперовій формі!

Автор статті
02 вересня 2019 13:00
1,324
Поширити:

Чого зараз не вистачає містянам та туристам у Херсоні? Скверів та спортивних майданчиків у «спальних» районах, велодоріжок та пунктів сортування сміття? А може жителі та гості міста відчувають «культурний голод»?

Аби почути і вирішити проблеми, які найбільше турбують громадян ще чотири роки тому в Україні ініціювали та запустили цільову програму «Громадський бюджет». У Херсоні цю програму реалізують вперше. Спочатку активні громадяни подавали та презентували свої проєкти з благоустрою міста - тепер настав час обрати найкращі ідеї для реалізації.

Коли і як можна проголосувати

Голосування буде тривати 2 тижні – з 2 по 16 вересня як онлайн на платформі так і у пунктах супроводу, в паперовій формі. Із 73-ох проєктів херсонці мають обрати 3 малі (не більше 250 тис. грн.) і 3 великі (від 250 до 1,5 млн. грн.) проєкти.

У бланку для голосування вручну передбачені поля, в які потрібно вписати номери  обраних проєктів. 

Список з їх номерами та назвами буде доступний на місці голосування. Також у бланку будуть ще й обов’язкові поля для заповнення: прізвище, ім’я та по-батькові, дата народження, серія та номер паспорта або іншого посвідчення. Загалом заплановано надрукувати 4 тис. таких бланків. Кожна людина отримує на руки тільки один бланк і може проголосувати єдиноразово за проєкти, які сподобалися. Кожен хто голосуватиме може віддати свій голос максимум за 6 проєктів. Після заповнення всіх обов’язкових полів документу його необхідно віддати консультанту, який перевірить аби все було правильно виконано. Про процедуру голосування в електронному варіанті можна дізнатися з тут.

Хто зможе проголосувати

Проголосувати зможе кожен громадянин віком від 16 років, який зареєстрований або проживає у Херсоні, що підтверджується офіційними документами (довідкою про місце проживання, роботи, навчання або служби). Наприклад, якщо людина зареєстрована в Миколаєві, але працює у Херсоні, і в неї є документи, які це підтверджують - цього достатньо аби проголосувати за проєкти громадського бюджету оффлайн (у паперовій формі).

Де можна проголосувати

Голосування у пункті супроводу буде проходити на першому поверсі Херсонської міськради у Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП), згідно розкладу його роботи, - щодня окрім неділі.

Розклад роботи ЦНАПу наступний: пн., вт., ср., пт та сб. – 09.00-16.00., в чт. – 13.00-20.00.

В багатьох інших містах голосування за допомогою паперових бланків вже не практикують. Тому, тим хто живе у Херсоні в цьому плані навіть пощастило, адже не всі громадяни мають можливість проголосувати на платформі за допомогою системи BankID.

Перевагу надаватимуть тим ідеям, які набрали найбільшу кількість голосів.  

Тож приходьте голосувати і не забутьте захопити з собою паспорт або інше посвідчення особи. 

* Інформаційна та промоційна кампанії Громадський бюджет Херсон на 2019 рік проводяться громадською організацією «ІРЦ Правовий простір», громадською організацією «Глобальний погляд», благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров’я» та Онлайн газетою «Вгору» за підтримки Херсонської Міської ради.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ