Підтримати нас

Херсонський водоканал отримав грантове обладнання для знезараження води

Автор статті
24 грудня 2020 12:01
1,078
Поширити:

Херсонський міськводоканал отримав обладнання зі Словаччини, яке дозволить виробляти зі звичайної кухонної солі речовину для знезараження води.

Про це у Фейсбуці повідомив директор Херсонводоканалу Михайло Чемерис.

«Якраз сьогодні, 24 грудня, у день 134-річчя нашого з вами водоканалу надійшло обладнання від наших друзів зі Словаччини. Ви пам'ятаєте, ми інформували про те, що Херсонський водоканал спільно з Асоціацією водоканалів України, "Укрводоканалекологією" та Асоціацією словацьких водоканалів розробили проєкт і виграли грант на 100 тисяч євро в рамках проєкту "Безпечна вода для Херсона" - на розробку обладнання для виробництва гіпохлориту натрію безпосередньо на одній з насосних станцій міста», - йдеться в повідомленні.

Раніше він повідомляв, що словацьке обладнання буде виробляти гіпохлорит натрію зі звичайної кухонної солі.

Херсонський водоканал став першим українським водоканалом, який виграв 100 тисяч євро грантових коштів від Європейського Союзу на реалізацію «твердого проєкту», в рамках якого і повинні закупити необхідне обладнання.

Спільний проєкт комунального підприємства та Асоціацій водоканалів України і Словаччини «Безпечна вода для Херсона» передбачає розробку і оснащення установки з виробництва гіпохлориду натрію - речовини для знезараження води на одній з шести водопровідних станцій у Херсоні.

Кошти на здійснення проєкту - 100 тисяч євро - виділяються як безповоротна фінансова допомога.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ