Підтримати нас

Херсонське сміттєзвалище хочуть огородити від ромів

Автор статті
01 серпня 2021 06:30
873
Поширити:

Полігон твердих побутових відходів у Херсоні - це окремий світ, своєрідне місто в місті.

Зайвий раз це підтвердив директор комунального підприємства "Екополіс" Сергій Собчук, який доповідав про ситуацію на об'єкті на засіданні виконкому Херсонської міськради.

Він зазначив, що на полігоні вже мінімум 7 років живе кілька сімей ромів, які там же і працюють, добуваючи собі мізерний прожиток. У процесі беруть участь і діти. Проживають роми в нелюдських умовах, без води, тепла, світла.

"Я мінімум разів зо два на місяць пишу в поліцію, а результатів практичних немає, - звітував Собчук. - З дітьми сидять, працюють. Були погрози охороні від них. Вони нападали на журналістів, які приїжджали й намагалися взяти інтерв'ю".

Директор КП зазначив, що отримав від поліції відповідь: територію патрулюватимуть. Проте, вважає він, цих заходів недостатньо. Тому необхідно звести навколо сміттєзвалища довгий і високий паркан.

Усього потрібно огородити майже 3 кілометри площі, яка ніколи не була обгороджена. За підрахунками, на це знадобиться понад два мільйони гривень, які підприємство сподівається отримати з міського бюджету.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ