Підтримати нас

Херсонська обласна прокуратура розпочала розслідування відносно загибелі жінки у Рибальчому

Vgoru
Автор статті
19 квітня 2022 11:40
1,235
Поширити:

Херсонська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Про це повідомляється на сторінці облпрокуратури у Фейсбуці.

“За даними слідства, 17 квітня 2022 року збройні формування країни-агресора у черговий раз порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, здійснили артобстріл території Чулаківської територіальної громади на Херсонщині. Через ворожу атаку в селі Рибальче загинула жінка, пошкоджено будинки мирного населення та об’єкти цивільної інфраструктури”, - йдеться у повідомленні.

Також 18 квітня 2022 року окупанти вкотре обстріляли смт Велика Олександрівка, доповнюють у прокуратурі.

За попередніми даними, загинув чоловік, який рухався вулицею на скутері та намагався дістатися укриття. Ще одна цивільна людина отримала поранення.

“Такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме ст. 51 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти”, - підкреслюється в інформації

Зараз у кримінальних провадженнях вживаються всі можливі та належні заходи для встановлення обставин подій та причетних осіб.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ