Підтримати нас

Херсонська морська академія святкує ювілей. Що чекає на курсантів у “великому світі”?

Автор статті
15 червня 2021 11:00
2,144
Поширити:

Херсон стоїть не на морському березі, він розташовується в дельті Дніпра. Але це зовсім не означає, що наше місто не має жодного стосунку до моря. Якраз навпаки: слава херсонських моряків добре відома практично з самого заснування міста.

Міцні традиції, довжелезний ланцюг багатьох "морських" поколінь завжди підтримувалися в Херсоні.

У черговий раз у цьому можна було переконатися сьогодні, коли Херсонська державна морська академія відзначила десятиліття свого існування.

Випускники академії, недавні курсанти, у парадній формі пройшли урочистим маршем від Екіпажу по вулиці Небесної Сотні до будівлі адмінкорпусу на проспекті Ушакова, де відбувся невеликий мітинг із нагоди закінчення чергового курсу. Кращі курсанти академії отримали посвідчення моряків.

Зрозуміло, все це не може не викликати сильного враження і позитивних емоцій, але все-таки свято херсонських моряків уже давно не відчувається повною мірою позитивним.

Якщо згадати, яка кількість і яка якість флоту ходить нині акваторіями морів під українським прапором. Якщо подумати, через які кола пекла, що складаються з витончених корупційних схем, щорічно проходять наші моряки. Якщо уявити, що багато хто з них змушений роками гнути спину на суднах, що належать компаніям зовсім інших країн. Тоді як, повертаючись у країну рідну, моряки вже заздалегідь прекрасно розуміють, що їм доведеться розлучитися з чималою частиною чесно зароблених на чужині грошей...

Але, звичайно, принаймні сьогодні ці молоді люди, що покинули стіни академії, мають повне право святкувати. Усі негаразди в них ще попереду.

Фото Олександра Корнякова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ