Підтримати нас

Херсонець Іван Молдун здобув “срібло” на “Іграх нескорених” у Німеччині

Vgoru
Автор статті
12 вересня 2023 14:21
552
Поширити:

На змаганні “Ігри нескорених 2023”, які проходять у німецькому Дюссельдорфі, Іван Молдун став срібним призером у веслуванні на тренажерах на одну хвилину в категорії IR2.

Про це повідомили на офіційній сторінці української команди Invictus Games.

Фото зі сторінки у фейсбуці Invictus Games

За освітою Іван Молдун – інженер, раніше займався проєктуванням автомобільних доріг. Пізніше спробував сили у сфері виготовлення зовнішньої реклами, а потім започаткував і власний бізнес.

Зі спеціальністю стрілець-медик Іван пішов захищати Україну. Одного дня в окоп до Івана прилетіла фосфорна міна. Наслідок – травматична ампутація гомілки, септичний шок, близько півтора десятка операцій і втрата обох ніг. 

Повну історію військовослужбовця Івана Молдуна та його дружини Катерини читайте тут.

Що це за змагання?

В іграх, заснованих принцом Гаррі, беруть участь поранені військовослужбовці в таких видах спорту, як баскетбол на візках, волейбол сидячи та веслування в залі. «Invictus» із латини означає «непереможний», «незламний» або «нескорений».

Перші «Ігри нескорених» відбулися 2014 року в Олімпійському парку королеви Єлизавети в Лондоні. Україна вперше отримала право взяти участь в «Іграх нескорених» 2017 року в Торонто, як союзник НАТО в миротворчих операціях по всьому світу, а також через військові дії на сході України.

Нагадаємо, на чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед спортсменів із порушенням слуху в складі збірної України золоту медаль виборола спортсменка з Каховки Ангеліна Міхеєнко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ