Підтримати нас

Голову сільради звинувачують в хабарі та крадіжці чужого врожаю

Автор статті
29 серпня 2018 09:00
209
Поширити:

У вівторок, 28 серпня, співробітники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області затримали на хабарі голову Зарічненської сільської ради Високопільського району Херсонщини Анатолія Яковлева.

Про це повідомляє Військова прокуратура Південного регіону України. За офіційною інформацією, посадовець вимагав у керівників місцевого фермерського господарства «подарунка» у вигляді 70 тонн пшениці (вартістю 400 тис. грн.) та передати йому в суборенду 116 га землі. Натомість обіцяв не чинити перешкоди в збиранні врожаю насіння соняшнику.

Голову сільської ради затримали одразу після передачі йому договорів суборенди вказаної земельної ділянки та частини хабара - 30 тонн зерна.

Досудове розслідування веде Криворізький відділ поліції в Дніпропетровській області. На даний час проводяться невідкладні слідчі дії. Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення та клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу.

Цікаво, що Анатолій Яковлев потрапив в поле зору правоохоронців Херсонщини раніше, ще у вересні минулого року. Згідно з іншою кримінальною справою, якою займається слідство Високопільського відділення поліції, голова сільради «кудись подів» 50 тонн гороху.

Цей горох належав місцевому фермерському господарству «Вікторія». Але господарство заборгувало, тому судом його врожай було арештовано та віддано на відповідальне зберігання голові сільради. Проте коли державний виконавець приїхав, 22 вересня 2017 року, перевірити наявність арештованого майна, Анатолій Яковлев повідомив, що гороху вже нема, а куди він подівся - пояснювати відмовився.

Отже, Високопільські правоохоронці тоді ж відкрили кримінальну справу за ч.1 ст.388 КК України (розтрата, відчуження, приховування, підміна, пошкодження, знищення, або інші незаконні дії з майном, на яке накладено арешт, - караються штрафом від 3 400 до 8 500 гривень, або виправними роботами чи обмеженням волі до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років або без такого.).

Але цю справу й досі розслідують. Зокрема, тільки минулого місяця була призначена судова-почеркознавча експертиза, яка має встановити чий саме підпис стоїть в документах про відповідальність за зберігання арештованого майна - Анатолія Яковлева, чи якоїсь іншої людини. 

І ще незрозуміло, чому правоохоронці досі не звернули уваги на те, що на сайті НАЗК немає жодної оприлюдненої декларації голови Зарічненської сільської ради Високопільського району Херсонській області Анатолія Ярославовича Яковлева.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ