Підтримати нас

Голова Верховної Ради України та Спікерка Сеймасу Литви відвідали КПВВ на Херсонщині. ФОТО

Автор статті
13 травня 2021 16:07
1,659
Поширити:

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков разом зі Спікеркою Сеймасу Литовської Республіки Вікторією Чмілітє-Нільсен перебувають на Херсонщині з робочим візитом.

Про це повідомляє пресслужба Херсонської ОДА.

Вони відвідали контрольні пункти в'їзду-виїзду “Чонгар” та “Каланчак”, де ознайомилися з митним і прикордонним контролем на межі з тимчасово окупованою територією АР Крим та з роботою сервісної зони КПВВ.

Журналісти “Вгору” хотіли поставити питання Голові Верховної ради стосовно будівництва 2-ї черги Каховської ГЕС, а саме: чому немає широкого всебічного експертного обговорення шкоді екосистеми пониззя Дніпра внаслідок її будівництва? Ця територія входить до Смарагдової мережі - екосистеми Європи і захищається Бернською конвенцією, яку ратифікувала Україна. 

До того ж у нашій області дуже активна литовська громада на чолі з Наталею Бімбірайте, яка захищає й досліджує спільну культурну спадщину України та Литви в Херсонській області. І хотілося дізнатися у пані Вікторії її ставлення до ідеї створення українсько-литовської програми захисту й популяризації фортеці Тягинь і Вежі Вітовта.

Але, на жаль, такої можливості організатори не надали. 

Взагалі дивно, що голову Громади литовців Херсонщини не включили до складу делегації, таким чином позбавивши можливості зустрічі.

Фото Олександра Корнякова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ