Підтримати нас

Голопристанська громада: допомога ВПО та людям, які перебувають на окупованій території

Vgoru
Автор статті
16 січня 2024 16:14
1,750
Поширити:

Люди, які змогли виїхати з окупованої території, звертаються до Голопристанської МВА щодо виплат і пенсій. Також звертаються місцеві жителі, що не змогли покинути свої домівки.

Про це повідомила голова Голопристанської громади Світлана Лінник в ефірі Медіаплатформи “Вгору”.

Вона додала, що в основному є проблеми з невиплатою грошей пенсіонерам через те, що вони отримували кошти на Укрпошту в громаді, або ж застарілі їхні дані в банку.

Також Лінник розповіла, що торік завдяки благодійним фондам жителям окупованої Голопристанської громади вдалося переказати гроші на суму близько 200 тисяч гривень.

І в цьому році у МВА планують реалізувати проєкт щодо фінансової підтримки людей, які залишаються в громаді, коштом волонтерів, людей та донорів.

Водночас чиновниця зазначила, що жителям громади доволі важко виїхати. Наприклад, у грудні 2023 року російські окупанти принижували, допитували людей, які виїжджали, ще й розірвали українські паспорти.

27 лютого 2022 року Голу Пристань та громаду окупували російські війська. Після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС 6 червня 2023 року, Гола Пристань була затоплена на 85 відсотків. Орієнтовно до 50% затоплених будинків непридатні для проживання. У місті окупаційна влада досі не дістала тіла загиблих з-під завалів будинків, які зруйнувала повінь. За офіційними даними, які відомі українській владі, у Голій Пристані загинуло 10 людей, проте реальна кількість загиблих може бути значно більшою. Жителів Голопристанської громади, будинки яких були затоплені чи зруйновані, російські окупанти розмістили в базах відпочинку на окупованій Херсонщині, що призначені для проживання влітку. Відомо, що в окупованій Голопристанській громаді орієнтовно проживає до 10 тисяч людей. У Голій Пристані залишилося до трьох тисяч населення.

Також Світлана Лінник у коментарі “Вгору” розповіла, що з ночі 13 січня в Голій Пристані частково немає газо-, водо- і електропостачання. У віддалених селах Голопристанської громади газ не проведений, там люди обігрівають домівки твердим паливом. Світлана Лінник каже, що російська окупаційна влада не забезпечує селян безплатним вугіллям чи іншими паливними матеріалами.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ