Підтримати нас

Генеральний директор “Львіворгсинтез” із Нової Каховки працює в окупаційній раді ветеранів міста

Автор статті
27 квітня 2024 17:49
114
Поширити:
Фото: ЦЖР

Генеральний директор товариства “Львіворгсинтез” 56-річний Іван Романюта, що зареєстроване в Новій Каховці Херсонської області, працює в окупаційній раді ветеранів міста.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань. 

Зазначається, що у 2023 році чоловік очолював незаконну виборчу комісію №20. 

В раді ветеранів Романюта допомагає військовим РФ, “розвиває” захоплений музей історії міста.

“З товариством «Львіворгсинтез» та Іваном Романютою пов'язана скандальна історія”, – повідомляє ЦЖР. 
 Він нібито збирався побудувати в Новій Каховці сміттєпереробний комплекс. Романюта та представники «Львіворгсинтез» запевнили, що домовились з інвесторами з США, які готові вкласти 50 мільйонів доларів у будівництво сміттєспалювального заводу з використанням технології американської компанії «HyMelt». Але виявилось, що використовувати запатентовану технологію «HyMelt» без дозволу власників вони не мають права.
  • За даними Опендатабот, командитне товариство “Львіворгсинтез” зареєстроване в Новій Каховці, вулиця Фабрична. Його директор Вадим Долбнєв.
  • За інформацією ХОДА за 2012 рік, на громадських слуханнях обговорювався проєкт будівництва сміттєспалювального заводу за німецькою технологією. Про свою готовність інвестувати проєкт говорили засновники інвестиційного фонду Віціана Хуан Марія Гарсіа і Домінгес Антоніо Кісада, а також повірений у фінансових справах Хуан Касані. Разом з ними на зустрічі були член Наглядової ради командитної організації «Львіворгсинтез», кандидат технічних наук Валерій Шварц, генеральний директор компанії Іван Романюта, координатор проєкту Наталія Ключук. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ