Підтримати нас

Фестивалі, благодійний пробіг та вечір-реквієм: заходи, що відбудуться у Херсоні 13-18 травня

Vgoru
Автор статті
13 травня 2021 05:47
1,283
Поширити:

З 13 по 18 травня у Херсоні відбудеться низка заходів, присвячених у тому числі Дню Європи та Дню вшанування пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Про це повідомляє пресслужба Херсонської міської ради.

13 травня з 21:00 до 01:30 відбудеться “Ніч кіно Ізраїлю” - показ сучасних ізраїльських художніх фільмів у парку Слави, на площі поруч із пам’ятником визволителям міста. Захід з нагоди 73-ї річниці Незалежності Держави Ізраїль та 30-ї річниці дипломатичних відносин між Ізраїлем та Україною.

Ознайомитися з стрічками, які будуть демонструватися, можна на сайті: https://israelmovie.in.ua/ 

14-16 травня відбудеться фестиваль сучасного мистецтва “Міцелій 2.0”. Локації фестивалю: кафе-кінотеатр “Ампір” (вул.Театральна, 17, колишній кінотеатр ім. Комінтерну), артпростір “FREEDOM”, вулиця Суворова).  У рамках фестивалю відбудуться презентації проєктів, майстер-класи, лекторій, музика. Детальну програму фестивалю дивіться за посиланням: https://cutt.ly/zbGd0eG 

15 травня вперше в Херсоні відбудеться благодійний пробіг “Сильні духом”. До пробігу залучатимуться діти та молодь з інвалідністю Херсонської громади та їхні батьки. Але деякі через свої проблеми зі здоров’ям не мають змоги пробігти відповідну дистанцію марафону, тому організатори закликають херсонців допомогти цим дітям здійснити мрію – пробігти дистанцію замість них та підтримати їх у своєму прагненні. Початок пробігу об 11.30 на площі Свободи, реєстрація з 9.00 до 11.00.

Деталі - за посиланням: https://cutt.ly/EbGfArW 

15 травня о 17.00  на вулиці Суворова, біля будівлі з атлантами, відбудеться відкриття пам’ятника сліпому музиканту.

15-16 травня з 14.00 до 19.00, в рамках заходів до Дня Європи в Україні відбудеться фестиваль художників, фотохудожників, літераторів. Вулиця Суворова стане центром мистецтва та творчості. На вас чекають виставки, презентації, перфоменси, пов’язані з творчістю херсонських майстрів.

15 травня з 20.30 до 21.30 на площі Свободи відбудеться вечір-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті трагічних подій, що сталися з кримськотатарським народом 18 травня 1944 року. Подія відбудеться за участі етногурту ДахаБраха та співачки Джамали, а також із залученням кримськотатарських хореографічних колективів.

18 травня о 10.00 на алеї пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу на території біля ККЗ “Ювілейний” відбудеться церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку “Жертвам геноциду кримськотатарського народу 1944 року”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ