Підтримати нас

Двох дітей повернули до родин на підконтрольну територію України – ОВА

Вгору
Автор статті
25 січня 2024 17:31
287
Поширити:

До двох українських родин вдалося повернути хлопця та дівчину, віком 16 і 17 років, які жили в окупованому нині селі Кринки на Херсонщині. 

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін. 

Як зазначається, після звільнення правобережжя Херсонщини від російської окупації російські окупанти депортували дітей до Краснодарського краю. 

“Зусиллями багатьох служб дітей вдалося повернути на підконтрольну Україні територію, до родин. Дякую організації Save Ukraine, які сприяли цьому”, – повідомив Прокудін.  

Команда Save Ukraine повернула в Україну 226 дітей із території України окупованої з 24 лютого 2022 року. Минулого разу трьох дітей повернули з окупованої Херсонщини в грудні 2023. 

Згідно з інформацією від омбудсмена Дмитра Лубінця, верифіковано 20 тисяч українських дітей, яких Росія депортувала з окупованих територій, але їх реальна кількість може бути в рази більшою. 6 грудня він повідомляв, що на підконтрольну Україні територію вдалося повернути більше ніж 500 дітей.

Британська агенція новин Reuters повідомляла, що Росія засекретила дані про дітей, яких окупаційна влада незаконно вивезла з Херсонщини до Криму чи РФ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ