Підтримати нас

Двох жительок Херсонщини підозрюють у держзраді

Vgoru
07 листопада 2022 16:30
515
Поширити:

Підозрювані обіймали посади в місцевих «псевдоорганах влади» і працювали в інтересах росії. Їм оголосили підозру в колабораціонізмі. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

За даними слідства, у червні 2022 року 38-річна жителька Скадовська перейшла на бік ворога та очолила так звану “адміністрацію Скадовського району”. На “псевдопосаді” вона виконувала доручення військового керівництва рф, спрямовані на утвердження окупаційної влади. Також зрадниця брала участь у відкритті місцевого пункту отримання громадянства рф, організації проведення псевдореферендуму та масових заходах, організованих на підтримку держави-агресора.

Інша підозрювана, жителька Голої Пристані, обіймала посаду так званого “начальника відділу у справах освіти, молодіжної політики, культури та спорту” окупаційної адміністрації Голопристанської громади. Вона організовувала освітній процес за стандартами освіти рф. Зокрема, формувала списки людей, які хотіли працювати під її керівництвом. 

Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.

Відповідно до санкції статті підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, у Херсоні вдячні” жителі порізали колеса машини російським пропагандистам.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ