Підтримати нас

Домашнє насильство: пошуки протидії цьому явищу і допомоги постраждалим

Vgoru
10 листопада 2018 06:31
172
Поширити:

Питання протидії домашньому насиллю, захисту дітей від агресії дорослих, допомоги постраждалим від торгівлі людьми та про взаємодію усіх зацікавлених органів обговорювали представники Головного управління Національної поліції в Херсонській області, Управління патрульної поліції в Херсонській області, районних служб у справах дітей та громадської організації «Успішна жінка».

Від обласного главку поліції були присутні начальник відділу ювенальної превенції Ярослав Шанько та заступник начальника відділу дільничних офіцерів поліції УПД Андрій Хурса. Вони повідомили, що з початку цього року в поліції зареєстровано 4379 заяв і повідомлень про домашнє насильство. Більшість повідомлень надійшло від жінок, 59 повідомлень від дітей до 18 років. Складено 3408 адміністративних протоколів за ст.173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування».  На обліку перебувають 2807 домашніх тиранів, з них: 2596 – чоловіки, 205 жінок і 6 дітей до 18 років.

Присутні затвердили схему взаємодії у випадку виявлення факту домашнього насильства та домовилися повідомляти про це одне одного упродовж доби, щоб вчасно допомогти жертвам насилля, захистити їх та притягнути до відповідальності домашніх тиранів. Також в рамках зустрічі кожен з присутніх запропонував ефективні механізми по виявленню неповнолітніх, які стали жертвами домашнього насильства, реабілітації дітей-жертв торгівлі людьми, а також надання дітям і батькам кваліфікованої психологічної допомоги.

За підсумками наради присутні затвердили рекомендації щодо покращення міжвідомчого діалогу і взаємодії, а також реалізації першочергових завдань, спрямованих на недопущення домашнього насильства.

Шановні громадяни! Повідомляємо, що працюють безкоштовні «гарячі лінії» для постраждалих від домашнього насильства та торгівлі людьми.

Національна дитяча «гаряча лінія»: 0800-500-225; короткий мобільний номер 116-111. Дзвінки приймаються щодня з 12:00 до 16:00.

Національна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми0800-505-501; короткий мобільний номер 527. Дзвінки приймаються: понеділок-п’ятниця з 10:00 до 21:00; субота-неділя з 10:00 до 18:00.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ