Підтримати нас

“Будинок офіцерів” на Перекопській у Херсоні намагатимуться знову відреставрувати

Автор статті
17 березня 2021 16:00
1,193
Поширити:

Багатостраждальний Херсонський обласний палац культури на вулиці Перекопській, відомий багатьом херсонським старожилам як "Будинок офіцерів", схоже, вчергове отримав шанс на реставрацію.

Пам'ятник історії та архітектури, зведений майже сто двадцять років тому, включили до державної програми "Велика реставрація" на цей рік.

Про це повідомив голова Херсонської ОДА Сергій Козир.

Він заявив, що проєктна документація реставрації об'єкту була розроблена ще в 2018 році, а у 2021 році обласний Палац культури включено до Переліку проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку загальним обсягом 29955,775 тис. грн. 

З цих коштів ДФРР зобов'язаний надати 25955,775 тис. грн; а кошти співфінансування становитимуть 4000,0 тис. грн.

Також чиновник повідомив, що на сьогодні будівельна готовність об'єкту вкрай невисока - вона складає всього вісімнадцять відсотків.

“Переконаний, відродження культурно-історичної спадщини Херсонщини – обласного Палацу культури, дасть змогу не лише втілити нове життя в цей об’єкт, а й залучити ще більше туристів, адже наш Палац - один із справжніх туристичних магнітів усієї країни” - прокоментував Сергій Козир.

Спроби реставрувати херсонський Палац культури були вже при низці “попередників” Козира. Але, як бачимо, справа не рухалася з місця. Чи вдасться владі виконати обіцянки цього разу, побачимо найближчим часом.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ