Підтримати нас

До 20 грудня всі медичні заклади «первинки» мають укласти договір з НСЗУ

Vgoru
Автор статті
27 листопада 2018 14:35
641
Поширити:
У понеділок, 26 листопада, в Україні стартувала третя хвиля укладання договорів медичними закладами, що надають первинну медичну допомогу, з Національною службою здоров’я України (НСЗУ).

З січня 2019 року дохід медзакладів «первинки» залежатиме виключно від кількості пацієнтів, які підписали декларації з лікарями цього закладу, бо медичної субвенції з держбюджету вже не буде. Більше того, медзаклади, які не укладуть такого договору, не мають права підписувати декларації з пацієнтами, повідомляє НСЗУ.

Заяви на укладання договору, як повідомляє НСЗУ, можна подавати до 20 грудня. Медзакладам виділили достатньо часу, аби вони встигли подати всі документи та виправити помилки і неточності, якщо такі будуть.

Якщо раніше договори укладали за умови, що в реформу заходять всі заклади одного регіону одночасно, то тепер кожний медичний заклад, що надає первинну медичну допомогу, може самостійно подати заяву і розраховувати на укладення договору з НСЗУ.

«У бюджеті на наступний рік медична субвенція для первинної медичної допомоги не передбачена. Отже, єдиним варіантом отримання державних коштів у 2019 році буде договір з НСЗУ. Більше того, медичні заклади, які не матимуть договору з Національною службою здоров`я, не зможуть укладати декларації з пацієнтами. Отже, всі медичні заклади первинної допомоги повинні укласти договір з НСЗУ та перейти на нову модель фінансування», - каже голова НСЗУ Олег Петренко.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ