Підтримати нас

Для росіян важливі свої військові, а не колаборанти на Херсонщині – Данилов

Vgoru
19 серпня 2022 11:13
784
Поширити:

Деякі штабні структури окупантів евакуювалися на лівобережжя Херсонської області. Для російського військового керівництва важливо залишити цілим свій офіцерський склад, а не колаборантів або так званий “уряд Херсонської області”.

Про це повідомив заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов під час вечірнього ефіру медіаплатформи “Вгору”.

“Вони розуміють ризики для себе. Тому важливе військове керівництво евакуювали в глиб території, на лівобережжя, навіть із Нової Каховки. Але інформації про масову втечу росіян із Херсона не зустрічав. Їх цікавлять, у першу чергу, власні військові офіцери та штабісти, а не колаборант сальдо чи “російський уряд” єлісєєва”, — відзначив Данилов. 

За його словами, активні дії ЗСУ та українського підпілля змушують військових рф змінювати свої плани на Херсонщині. Вони постійно переміщують свої штаби на правобережжі та лівобережжі області через успішні обстріли HIMARS. Такий “човниковий біг” буде постійним, бо в них немає іншого вибору. 

Раніше повідомлялося, що через успішні обстріли українською артилерією мостів через Дніпро частина російського командування виїхала з Херсона. Також стало неможливим подальше доставлення боєприпасів, живої сили та техніки на правобережжя Херсонської області. Хоча, окупанти намагалися цю проблему вирішити за допомогою понтонної переправи, але це не дало суттєвих результатів. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ