Підтримати нас

Для перейменування вулиці в Києві на честь громадського активіста Павла Петриченка зібрали підписи

11 липня 2024 21:10
277
Поширити:
Фото: медіа Ґрунт

7 тисяч 77 підписів із 6 тисяч необхідних зібрала за добу петиція за перейменування вулиці Волго-Донської в Києві на честь загиблого військовослужбовця 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, командира відділення БПЛА, аеророзвідника і громадського активіста Павла Петриченка.

Петицію опублікували на сайті Київської міської ради.

Павло Петриченко учасник Євромайдану та Революції Гідності, він був одним із лідерів руху “Хто замовив Катю Гандзюк?”, організатором протестів проти свавілля правоохоронних органів, організатором акцій на підтримку Сергія Стерненка та інших небайдужих громадян та очолював громадську раду з благоустрою при Дарницькій РДА Києва.

З початком повномасштабного вторгнення він став одним із керівників Благодійного фонду Сергія Притули.

Павло воював на півдні та сході України, брав активну учать у звільненні Херсонщини, у найзапекліших боях на сході України – за Авдіївку, Кліщіївку та Красногорівку.

Ще при житті його відзначили низкою державних нагород: відзнакою Головнокомандувача “Золотий хрест”, указом Президента орденом “За мужність” ІІІ ступеня, відзнакою Головнокомандувача “Хрест хоробрих”, а також нагородною зброєю та нагрудним знаком “Знак пошани”.

  • 19 квітня в Києві попрощалися з Павлом Петриченком. Він загинув 15 квітня 2024 року на Донеччині, його поховали у Києві на Аскольдовій могилі.
  • 29 березня 2024 року Петриченко створив петицію на сайті Офісу президента, щодо обмеження роботи онлайн-казино під час воєнного стану в Україні, яка набрала потрібну кількість голосів.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів