Підтримати нас

Для молоді, разом з молоддю, силами молоді Херсону!

Автор статті
22 серпня 2019 04:00
796
Поширити:

Є у Херсоні громадська організація «Глобальний погляд». Примітно, що організація сама «молода» (у грудні 2019 року їй виповниться чотири роки) і працює вона для та разом з ініціативною молоддю! Саме на неї робить ставку у зростанні потенціалу місцевої громади. І саме їй намагається допомогти у створенні додаткових можливостей для саморозвитку.

Так, у 2018 році організацією реалізовано два молодіжні проєкти – «Студентські Weekends «Агенти громадського впливу» і «ProstirViews: молодіжна партисипація в громаді». Випускники проєкту «Студентські Weekends «Агенти громадського впливу» стали молодіжним активом організації та створили ініціативну групу «Точка».

А з літа цього року Глобальний погляд знову розширює «горизонти» молодих херсонців і херсонок. Розпочато ще два проєкти для молоді, підтримані іноземними партнерами, – «Студія навиків «Фабрика проектів» і «Акселератор молодіжних ініціатив». Обидва проєкти схиляють молодих людей до розвитку активного громадянства, тільки кожен по-своєму.

Перший з них є «фабрикою» для «інкубації» нової генерації молодих активістів й активісток. Тут народжуватимуться ідеї і трансформуватимуться у соціальні проєкти, надаватиметься учасникам постійна підтримка у здобутті проєктних компетенцій, написанні та промоції проєктів. Апогеєм задуму має стати аукціон розроблених «фабрикантами» соціально значущих проєктів, що буде проведений у Херсоні в березні 2020 року.

Другий проєкт націлений на швидкий «стрибок» розвитку молодіжної проактивної ком'юніті міста через підвищення їхньої мотивації до громадської активності, а також здатності генерувати інноваційні ідеї та втілювати їх у життя власною командою. Цей проєкт є «пілотним» майданчиком і забезпечить апробацію створення, так необхідної в місті Херсоні, безперервно діючої платформи «Акселератор молодіжних ініціатив». Платформа акселератора допомагатиме в прискоренні реалізації молодіжних соціальних ініціатив під «наглядом» трекерів, менторів й експертів, а також стане простором нетворкінгу та об'єднання активної небайдужої молоді.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ