Підтримати нас

Для херсонців розробили спеціальний калькулятор розрахунку податку на нерухоме майно

04 серпня 2016 03:55
682
Поширити:

Калькулятор обчислює податок на квартири та житлові будинки, що перебувають у власності фізичних осіб.

Управлінням комунальної власності міської ради за підтримки канадського волонтера Alexan Kulbashian (Directorand Project Manager e-dimensionz Inc) розроблений «Калькулятор розрахунку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що розташоване на території м. Херсона».

Розрахунок орієнтовний, у зв’язку з тим, що рішенням міської ради, а також Податковим кодексом України, визначені пільги деяким категоріям громадян, встановлені пільгові ставки оподаткування на окремі об’єкти нерухомості, деякі об’єкти нерухомості взагалі не є об’єктом оподаткування. Крім того, сума податку залежить від того, хто є власником нерухомості та яким чином оформлене право власності на об’єкт.

Зазначені ставки податку набули чинності з 01.01.2016 року, тобто фізичні особи сплачуватимуть податок за цими ставками у 2017 році.

Звертаємо увагу, що, за наявності у власності платника податку об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, загальна площа якого перевищує 300 квадратних метрів (для квартири) та/або 500 квадратних метрів (для будинку), розрахована сума податку збільшується на 25 000 гривень на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості (його частку).

Податкове повідомлення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються платнику податку податковою інспекцією.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ