Підтримати нас

Депутати не довіряють колегам

Автор статті
03 червня 2016 11:00
216
Поширити:

Баталії, що розгортаються в сесійній залі міськради, все більше нагадують боксерські сутички. Тільки луплять не кулаками, а словами.

В останній день весни херсонські народні обранці зібралися на позачергову сесію. У порядку денному – 10 питань. Далі депутати вирішили продовжити власну дивну традицію. А саме – кілька годин звинувачувати один одного у нелюбові до Херсона. Порядок денний затверджували кілька годин!

Як результат – питання про призначення заступників міського голови відклали до 24 червня. А до цього часу претенденти мають  зустрітись з депутатами та поділитись своїми планами розвитку міста. Таку ініціативу запропонував Артем Кияновський.

Депутати висловили недовіру голові мандатної комісії, голові фракції “Батьківщина”  Дмитру Ільченку. Основні претензії – невиконання своїх обов’язків і постійне “поливання брудом”  колег на сторінці у Фейсбук та ще одного електронного видання.

– Я не порушував своїх обов’язків голови комісії. Скажу більше – 47 пропозицій комісії підтримали на сесіях депутати. На мою думку, робота в комісіях – це не те місце, куди варто додавати політику та особисті образи, – заявив з трибуни Дмитро Ільченко.

Почалася жвава дискусія щодо недовіри. Частина депутатів називала Ільченка патологічним брехуном, інша – справжнім професіоналом. З посади голови комісії представника “Батьківщини”  все ж зняли. “За”  висловилися 29 депутатів з 51.

На сесію прийшли мешканці будинків по вулиці Фестивальній та Вазова. Майже місяць люди сидять без світла. Причина – борги перед “Обленерго”. Хоча мешканці запевняють, що справно оплачують послуги до ЖЕКу. А вже контора переказує кошти  постачальнику. Минулої сесії депутати виділили кошти, аби погасити борг. Проте виявилось, що не тій організації! Точніше, не тому ЖЕКові. Тому у вівторок довелось додатково виділяти кошти вже “правильній”  організації.

Ще одні баталії розгорнулися довкола змін до регламенту міськради. Юридичний відділ запропонував ввести додаткові повноваження головуючому на пленарному засіданні. Так, він “може завершити засідання, якщо в залі панує неробоча атмосфера”  або “сесія некерована”. Чітко пояснити, що значать ці формулювання, юристи не змогли. Також депутати обурилися, що у випадку затвердження цих змін їх функції зведуться до банального натискання на кнопки. Питання вирішили розглянути на наступній сесії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ