Підтримати нас

Торгівельники закликають депутатів не чіпати ринки. ФОТО

Автор статті
26 лютого 2021 10:04
1,193
Поширити:

Новий міський голова Херсона, новий депутатський корпус і виконком  взялися  наводити порядок в обласному центрі. Щоправда, у багатьох виборців ініціативи можновладців не завжди зустрічають розуміння і підтримку.

Так, чимало херсонців  не сприйняли  намір про масове знесення мало не всіх кіосків та інших малих архітектурних форм на ринках міста.

Депутати (принаймні, частина з них) пояснюють такі плани необхідністю наблизити до цивілізації  торгівлю на ринкових комплексах -  на Шуменському,  Острові або Дніпровському ринку на вулиці Миру. Обранці стверджують,  багато МАФів, які працюють там уже роками (а то й довше), встановлені без дотримання необхідних норм, не мають паспортів прив'язки, "окуповують"  тротуари і вулиці, заважаючи автомобілям і пішоходам, не дотримуються санітарних правил і порушують ще багато чого. Тому їх і потрібно демонтувати.

Своєю чергою дрібні підприємці, які є власниками цих об'єктів, виступають  проти таких радикальних методів. Адже знесення сотень торговельних місць вдарить по добробуту цих херсонців і їх сімей: для багатьох торгівля на ринку - чи не  єдина можливість забезпечити себе і рідних.

Як приклад обурення можна навести уривок з колективного звернення, яке риночники з Шуменського адресували міському голові:

“Висловлюємо стурбованість позицією деяких депутатів партії «Нам тут жити», яка виказана на земельній комісії Херсонської міської ради 10 лютого 2021 року та на попередніх засіданнях земельної комісії (факти таких висловлювань зафіксовано на численних відео). Так, депутат Кармаліков наполягає переглянути межі земельних ділянок для ТОВ «Шуменський ринок» (так звані червоні лінії) по вул. Лавреньова 17-б та повернутися до землекористування вказаними земельними ділянками станом на 1990 рік. Тобто фактично, близько 223 торгових МАФів, виходячи з логіки Кармалікова, будуть демонтовані”.

Своє обурення і свої сподівання торгівельники вихлюпнули сьогодні, 26 лютого, перед початком пленарного засідання чергової сесії Херсонської міськради. Десятки людей прийшли до будівлі ради з плакатами, на яких розміщені недвозначні слогани, що закликають владу не чіпати ринки.

Діалог з представниками влади поки що в торгівельників, схоже, не дуже виходить. Наприклад, Ігоря Колихаєва, який вийшов до протестуючих, оголосивши, що за ними стоїть певний "ляльковод", попросту освистали.

Очевидно, за короткий термін проблему не вирішити. Але зрозуміло одне: місту рано чи пізно все ж доведеться долучатися до цивілізованої торгівлі.

Фото Олександра Корнякова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ