Підтримати нас

ДБР затримало інспектора-хабарника митного посту "Херсон-Центральний"

Автор статті
26 липня 2019 15:46
578
Поширити:

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у Мелітополі, затримали інспектора митного посту «Херсон-Центральний» ДФС під час отримання ним неправомірної вигоди за сприяння у проходженні конкурсу на посаду у Державну фіскальну службу.

За попередньою інформацією:

  • державний інспектор відділу митного оформлення митного посту «Херсон-Центральний» вимагав 500 доларів США за сприяння у проходженні конкурсу на посаду інспектора у Державну фіскальну службу;
  • у подальшому переможця конкурсу мали призначити на вакантну посаду.

Відбулося: затримання посадовця під час отримання ним неправомірної вигоди в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Планується:

  • вирішення питання про вручення затриманому повідомлення про підозру;
  • обрання відносно чиновника запобіжного заходу.

Попередня кваліфікація: одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює Генеральна прокуратура. Оперативний супровід – управління захисту економіки в Херсонській області.

Санкція статті: у разі доведення вини посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ