Підтримати нас

Чи можна жінкам заходити в церкву з непокритою головою і в штанах: пояснюють в Херсонській ПЦУ

29 квітня 2024 22:05
387
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, Медіаплатформа "Вгору"

Коли жінка приходить в храм у штанах і без хустки – це не порушує канонів церкви. І до віровчення церкви немає жодного стосунку.

Це пояснив Медіаплатформі «Вгору» єпископ Херсонський і Таврійський Никодим.

Раніше покриття голови хусткою в храмі стосувалося одружених жінок. Про це йшлося в Письмі. Однак традиції змінюються. І сьогодні жінкам можна приходити як в хустці, так і без. Також до храму можна заходити в штанах, розповів єпископ.

“Насправді, якщо так розібратися, байдуже, в штанах чи ні. Головне, щоб пристойно було”, – додав він.
 Він зазначив, що з часом змінюється контекст. У перші віки християнства діяла заборона на макіяж, адже тоді фарбувалися в язичницьких театрах.
“Сьогодні це абсолютно інше означає. Воно набуло нейтральних ознак. Якщо жінка підвела очі, це не забороняє їй заходити до церкви”, – розповів єпископ Херсонський і Таврійський Никодим.
 
  • Через складну безпекову ситуацію у Херсонській міській територіальній громаді на час Великодніх свят та поминальних днів будуть введені додаткові обмеження. Діятиме заборона на відвідування кладовищ жителями громади, окрім похоронних процесій. Також заборонено проводити богослужіння під час комендантської години та освячення на відкритих територіях культових споруд.
  • В ефірі “Вгору” речник ОВА розповів, що під час поминальних днів на Херсонщині, місцеві жителі зможуть відвідати кладовища та місця поховань, якщо вони розташовані більш ніж за 20 кілометрів від лінії бойових дій.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів