Підтримати нас

Через обстріл у Херсоні загинуло двоє дітей. Відкрито кримінальне провадження

Vgoru
Автор статті
16 вересня 2022 12:30
1,271
Поширити:

У наслідок обстрілу по вул. Покришева Таврійського мікрорайону в Херсоні, 14 вересня, загинули чоловік, жінка та двоє дітей. 

Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Снаряд влучив у землю поблизу багатоповерхових житлових будинків, а в епіцентрі вибуху опинилася родина. Від отриманих поранень загинули чоловік, жінка та двоє їхніх малолітніх дітей.

За оперативною інформацією, загибле подружжя – колишні співробітники поліції. Обстрілювали житловий масив зі сторони селища, яке перебуває під контролем російських загарбників. За інформацією від заступника голови облради Юрія Соболевського, обстріл був зі сторони селища Інженерне. 

“Такі дії загарбників свідчать про чергове цинічне порушення норм міжнародного гуманітарного права, проведення провокацій для залякування місцевого населення, а також дискредитації Збройних Сил України”, – йдеться в повідомленні прокуратури.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюється УСБ України в Херсонській області.

Якщо ви стали свідком воєнного злочину рф, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.

Раніше повідомлялося, що обстріл Таврійського мікрорайону в Херсоні є черговою провокацією росіян. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ