Підтримати нас

Апеляційний суд через 2,5 роки скасував рішення Білозерської селищної ради щодо дострокового припинення повноважень Антоніни Чередник

Автор статті
16 листопада 2023 12:24
2,016
Поширити:

П’ятий апеляційний суд міста Одеси скасував рішення Білозерської селищної ради 2021 року щодо недовіри Антоніні Чередник і дострокового припинення її повноважень. Про це йдеться в матеріалах Єдиного державного реєстру судових рішень.

7 квітня 2021 року на позачерговій сесії Білозерської селищної ради Антоніні Чередник висловили недовіру та достроково припинили її повноваження. Цього відсторонення вдалося домогтися з другої спроби.

Для підстави свого рішення депутати виклали наступне: незаконні розпорядження, неналежне виконання повноважень, невмотивоване ігнорування пропозиції не менш як однієї третини депутатів, незаконне перешкоджання у проведенні чергової сесії, порушення заборони суду не відвідувати приміщення Білозерської селищної ради, затримання у вчиненні кримінального правопорушення.

Сама голова Білозерської ОТГ всі звинувачення спростовувала. Стосовно звинувачення у хабарі, яке малося на увазі під фразою «затримання у вчиненні кримінального правопорушення», Антоніна Чередник винною себе не визнавала і не визнає, вироку суду не ухвалено.

У квітні 2021 року Антоніна Чередник звернулася до суду з адміністративним позовом до Білозерської селищної ради про визнання протиправним та скасування того рішення.

Постановою П`ятого апеляційного адміністративного суду міста Одеси від 28 вересня 2023 року апеляційну скаргу задоволено, про що йдеться у реєстрі судових рішень:

Ухвалити у справі постанову, якою визнати протиправним та скасувати рішення Білозерської селищної ради Херсонського району Херсонської області від 07.04.2021р. №137 «Про недовіру селищному голові та дострокове припинення повноважень».

У відкритті касаційної скарги, поданої Білозерською селищною радою 23 жовтня 2023 року, колегія суддів Верховного Суду відмовила, інформація про це рішення була оприлюднена 1 жовтня 2023 року.

Інформацію про своє відновлення на посаді голови Білозерської селищної ради Антоніна Чередник спростовує, наголошуючи, що головне для неї – не посада, а відновлення репутації.

Тепер вона – заступниця директора СТОВ «Дніпро», що у селі Новодмитрівка, за окупації її тричі викрадали росіяни, вона пройшла підвали та катування. Після деокупації, попри обстріли та втрати, агропідприємство «Дніпро» продовжує працювати.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ