Підтримати нас

Чемпіонат Херсонської області з кайт-флаїнґу 2020

Автор статті
01 липня 2020 07:35
818
Поширити:

У Залізному Порту і в Херсоні відбувся перший в історії України чемпіонат Херсонської області з кайт-флаїнґу (спорт, запуск і керування повітряним змієм). Участь у змаганнях взяли 78 спортсменів з десяти районів області, Херсона і Нової Каховки.

В умовах  карантину змагання відбувалися без глядачів. А виступи спортсменів були максимально розведені у часі для уникнення скупчень.

Кайт-флаїнґ, як молодий для України вид спорту, розвивається Асоціацією у комбінованому китайсько-німецькому форматі за підтримки закордонних партнерів, зокрема, Міжнародної федерації повітряних зміїв (Китай).

У Херсоні змагання відбулися  в Шуменському та Таврійському мікрорайонах і на березі Дніпра в Антонівці. І закінчилися видовищним нічним кайт-флаїнґом з використанням ілюмінованих повітряних зміїв.

Абсолютним чемпіоном області став Микита Вареник з Херсона. Ще близько 15 спортсменів отримали чемпіонські звання у різних номінаціях.

Усі переможці у восьми змагальних та п’яти вікових категоріях отримали кваліфікацію для участі у першому в історії чемпіонат України з кайт-флаїнґу 2020, який запланований на 6-22 серпня 2020 р. на більш, ніж десяти локаціях у Херсонській, Миколаївській та Дніпропетровській областях і буде приурочений до Дня Незалежності. Призери національних змагань отримають титули чемпіонів України з кайт-флаїнґу у відповідних категоріях та будуть запрошені до Збірної України 2021.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ