Підтримати нас

Через дії шахраїв жителі Херсонщини втратили понад 48 тисяч гривень

06 серпня 2024 18:54
271
Поширити:
Фото: Freepik

Протягом 4-5 серпня четверо жителів Херсонської області постраждали від дій шахраїв та втратили 48 тисяч 600 гривень. 

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

У дописі йдеться, що 84-річній жительці Херсона зателефонував нібито співробітник банку і повідомив про обов’язкове оновлення даних клієнтської бази. Він попросив жінку назвати особисті дані та реквізити банківської картки нібито для внесення їх в оновлену базу. Жінка виконала умови, після чого з її банківського рахунку зникло 17 тисяч гривень.

43-річна херсонка отримала повідомлення від знайомої у соціальній мережі, вона просила терміново позичити їй 6 тисяч гривень нібито на операцію. Жінка перерахувала на надісланий рахунок кошти. Як виявилось, сторінку знайомої зламали шахраї й просили кошти від її імені.

Під час спроби придбати товар в інтернеті на шахраїв натрапили двоє жителів з Білозерки та Киселівки. У соціальній мережі вони замовили ноутбук за 22 тисячі гривень та вживаний телефон за 3 тисячі 600 гривень. Продавці попросили повну передоплату товарів. Після перерахування коштів, вони перестали виходити на зв'язок.

  • Нещодавно унаслідок дій шахраїв троє жителів Херсонщини втратили 71 тисячу 616 гривень.
  • Експерт з інформаційно-комунікаційних технологій та голова фонду “Об'єднання” Юрій Антощук розповів яким месенджером варто користуватися, в тому числі й в окупації, та як захиститися від кібершахраїв, а також про правила цифрової безпеки.
  • Трьох жителів Херсонської області шахраї ошукали загалом на 127 тисяч 830 гривень.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів