Підтримати нас

Битва екстрасенсів по-херсонські

13 лютого 2019 10:03
297
Поширити:

Правоохоронці розслідують аферу з двійником переможниці дев'ятого сезону телевізійного проекту «Битви екстрасенсів».

Майже три роки херсонці дурили мешканців окупованого півострова, пропонуючи дистанційно кваліфіковану парапсихологічну допомогу від імені Наталі Бантеевої, через Інтернет та мобільні додатки.

Згідно з матеріалами справи, обнародуваними в Єдиному реєстрі судових рішень, пара наших земляків орендували на початку 2016 року офіс, обладнали його лінією високошвидкісного з'єднання з мережею Інтернет, та організували трансляцію рекламних роликів на телеканалах тимчасово окупованого Криму, Російської Федерації та інших країн ближнього зарубіжжя, а саме:  «Интерактивный телевизионный канал «Дамский клуб» («ТДК»), «Нано», «Точка ТВ», «Калейдоскоп».

Відеоролики були змонтовані так, що послуги начебто пропонує сама переможниця дев'ятого сезону «Битви екстрасенсів». Проте телефони «гарячої лінії» належали херсонцям, які представлялись абонентам або самою Наталією Бантеевою, або її помічниками.  

Абонентів залякували, що начебто у них, чи їх найближчих родичів - «родове прокляття», або є інші  загрози життю та здоров’ю, обіцяли провести для них обряд та «вилікувати»,  та пропонували заплатити за «діагностику» та різні обрядові речи, обереги. І більшість абонентів погоджувалися перерахувати значні кошти на відповідні рахунки, як міжнародними поштовими переказами так і на електронні гаманці. А якщо платити відмовлялися, псевдо екстрасенс погрожувала спрямувати на них парапсихологічний вплив, через що наслідки будуть ще гірше.

Згодом організатори залучили до роботи ще п’ять осіб, яких навчили «обробляти» потенційних клієнтів.

Зокрема, в однієї жіночки, під виглядом порятунку від смерті її сина, видурили таким чином 795 136 грн., в іншої - майже 1, 3 млн. грн. А по справі «проходять», щонайменше - десяток постраждалих.

Організаторам афери та співучасникам тепер загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна (ст. 190 Кримінального Кодексу України - Шахрайство).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ